Otázky a odpovědi

Dotazy na téma „toxoplasmóza a těhotenství“ prosím pokládejte zde.

Jinak využijte formulář na konci této stránky.

    Vyhledávání v otázkach: výsledků na stránku:
      Otázka číslo: 1186
      Dobrý den,ještě jsem chtěla poprosit o odpoveď k otázce č.1185.Co to pro mě znamená?Je vhodné nasadit ant.a mám naději na uzdravení.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Tak těžko odpovědět, když nevím co vám je, jaké máte obtíže, proč se to nabíralo, s čím se léčíte, jak jste na tom s imunitou, jaká máte přidružená onemocnění, zda nejste těhotná, zda nemáte oční zánět a další. Vzhledem k tomu, že se jedná nejspíše o latentní fázi, možnosti terapie jsou omezené. Na druhou stranu latentní toxoplasmoza vás ohrozí jen v několika málo možných situacích.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1185
      Dobrý den,paní Mudr.Prosím o zhodnocení výsledků. Toxoplazma IgM 1,0 pozitivní.IgG 102 pozitivní a IgA negativní. Děkuji.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, jedná se nejspíše o infekci v latentní fázi se zbytkovými či nespecifickými IgM.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1184
      Dobrý den, paní doktorko, jsem v cca 4+2 tt. Před mým nečekaným otěhotněním mi byly dělány testy plodnosti a byla mi zjištěna z odběrů 9.2. 2018 toxoplasmoza a to v hodnotách IgG 98,4 kIU/I a IgM 1,58 poté jsem nečekaně otěhotněla cca 14.3. což byl malý zázrak jelikož mě doktorka posílala na IVF z důvodu PCO. Z odběrů 12.4.2018 byly zjištěny hodnoty IgG 82,4 kIU/I a IgM 1,68 IP. Byla jsem poslána na infekční odd. a doktorka se na ty moje výsledky moc netvářila. Mám strach, že budu muset na umělé přerušení. Chtěla bych Vás poprosit o radu co dělat. Má toto těhotenství vůbec smysl? Moc děkuji za jakoukoli odpověď. Hezký den

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, vzhledem k tomu, že nenastala žádná dynamika v protilátkové odpovědi, s největší pravděpodobností se jedná o starší infekci, která proběhla před otěhotněním a Vaši současnou graviditu nijak významně neohrožuje. Přerušení těhotenství nepovažuji za indikované, riziko přenosu infekce na plod bude po 0,5%. Zdravím Vás, dr. Geleneky

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1183
      Dobrý den chtěla jsem se zeptat na výsledky toxoplasmy... Odběry brány ve 26týdnu gravidity. Výsledky: Toxoplasma protilátky KFR (titr)............32 střední titr Toxoplasma protilátky IgA ELISA ( index) ..............1,6 POZITIVNÍ Toxoplasma protilátky IgG ELISA (IU/ml)................8,79 POZITIVNÍ Toxoplasma protilátky IgM ELISA (index))...............0,22 negetivní Jedná se o akutní toxo nebo jsem ji už prodělala? a jaký vliv to má na miminko? Děkuji moc za odpověď. S pozdravem T.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, hodnotit nález v takto pokročilém těhotenství je vždy obtížné, protože nevíme jak protilátky běžely. Nejspíše se jedná jen o starou infekci prodělanou v minulosti, bude ale potřeba ještě jeden odběr, aby se to ověřilo. Podle toho se pak dá určit případný vliv na těhotenství. Předpokládám ale spíše, že to bude v pořádku a nemusíte se ničeho bát.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1181
      Dobrý deň, rád by som pokračoval k otázke číslo: 1165, manželke nasadili ROVAMYCIN 2x denne od 11.1.2018. Následne bola na amniocentéze dňa 16.1.2018, výsledky: podľa PCR analýzy Toxoplasma gondii a profilu sérológie s najväčšou pravdepodobnosťou ku infekcii plodu nedošlo. 13.2.2018 sme boli na ultrazvukovom vyšetrení so záverom: bez morfologických abnormalít plodu, minor markery negatívne, t.č. bez zn. typických pre TOXO infekciu plodu. Podľa včerajších výsledkov nás telefonicky informovali, že IgA je 0,99 - tesne pod hranicou (asi norma mala byť 1), ostatné Ig sú vraj v norme. Podľa lekára máme dobrať Rovamycin do 1.4. (začíname 29. týždeň) a potom je cca o mesiac ďalší kontrolný odber na zistenie IgA. Podľa všetkých výsledkov to vyzerá, že sa infekcia ku dieťatku nedostala, tešíme sa z toho. Ďakujeme za minulú odpoveď a podporu. Rád by som sa ešte opýtal na Váš názor, či nemáme predsa ešte pokračovať v užívaní Rovamycinu až do pôrodu alebo to môžeme podľa aktuálnych výsledkov ukončiť? Ešte jednu doplňujúcu otázku ku kvalite zmrazených embryí, keďže k "nakazeniu" došlo asi v čase odberu vajíčok? Je možné, že sú tieto "nakazené" alebo sa môžeme spoľahnúť, že ich budeme môcť v budúcnosti pri IVF použiť? Ďakujeme za odpoveď.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, jsem ráda, že to dobře dopadlo. Pokud bude IgM a IgA negativní či hraniční, lze antibiotika po 30.tt vysadit. Pokud by teoreticky k nákaze vajíček došlo, hlubokým zmrazením by se parazit zničil. Zdravím Vás, dr. Geleneky

      MUDr. Markéta Geleneky
    Předchozí | 1 2 3 4 5151 | Následující

Vaše otázka:
Zadejte kód:
Email: 1

1 - nepovinné, v případe poskytnutí se použije na zasláni odpovědi