Otázky a odpovědi

Dotazy na téma „toxoplasmóza a těhotenství“ prosím pokládejte zde.

Jinak využijte formulář na konci této stránky.

    Vyhledávání v otázkach: výsledků na stránku:
      Otázka číslo: 1216
      Dobrý den, chtěla jsem se optat, jak velká je pravděpodobnost nakažení toxoplazmozou. Jsem na začátku těhotenství a máme na hlídání 13 ti letou kočku, je z venkovního koťátka a celý život žije v bytě, není krmená syrovým masem, o záchod se stará nanžel a já si po každém hlazení myji ruce. Nicméně jsem chytla rýmu a mám trochu zvětšené krční uzliny, teplota 37.3, predtim jsem nemerila, tak nevim, jestli to není dusledkem těhotenství nebo jen nejake virozy. Mnohokrat dekuji za odpoved

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, výše uvedenou kočku považuji za prakticky nerizikovou.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1215
      Dobrý den paní doktorko, před těhotenstvím jsem si nechala dělat testy na toxo a byly negativní. Nyní jsem ve 20tt a doma máme venkovní kočku, ještě takové větší kotě. já si ji teď vůbec nehladím, ale ostatní ano a pak když si jdou umýt ruce tak samozřejmě sahají na kliky a všude možně něž dorazí do kopelny... je možné se nakazit tímto způsobem, že bych sáhla na kliku a pak si to neuvědomila a třeba chytla na jídlo? Nebo se zbytečně plaším? Moc děkuji předem za odpověď.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Pravděpodobnost přenosu infekce považuji za malou, ale pokud jste séronegativní, alespoň jedno kontrolní testování bych považovala za vhodné.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1214
      Dobrý den, v rámci screeningu v I.trimestru mi našli zvýšenou hladinu protilátek toxoplazózy IgG (19,10). V minulosti jsem prodělala stavy neskutečné únavy, bolesti a otoky kloubů ruky. Z vyšetření krve mi tehdy nic nenašli (žádný zánět, atd.). Od té doby se mi stavy únavy vrací (sebemenší pohyb je pro mě jako výšlap na mt. Everest) naštěstí už bez bolestí kloubů. Mohla by mít prodělaná toxoplazmóza souvislost s únavovými stavy? V případě že ano, existuje nějaká možnost léčby? Děkuji za odpověď

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, toxoplasmóza není příčinou uvedeného stavu, IgG protilátky budete mít v krvi do konce života pozitivní.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1213
      Dobry den, mam takovy dotaz. Mam za sebou 3xzamlkle techotenstvi v tydnech 5-7. Po odberu krvi bylo nalezeno Toxoplasma gondii Ig 256»kU/l (0-64), IgM 5.54 kU/L (0-10), IgG 30.20»(0-7.20). Tak chtela bech se Vas zeptat jestli potratim kvuli tomu a jestli antibiotika mi pomuzou. Dekuju

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, toxoplasmóza není příčinou potratů. Je v latentní fázi, nakazila jste se někdy v minulosti a terapie není indikována. S pozdravem Dr. Geleneky

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1212
      Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se lze nechat spolehlivě vyšetřit na toxoplazmózu. Bydlím v Brně. Četla jsem v jedné Vaší odpovědi, že ne všechny laboratoře výsledky správně vyhodnocují a někdy jsou falešně pozitivní. Děkuji za Váš tip.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, v Brně považuji za kvalitní laboratoř AKI, spol.s.r.o., Vinohrady 476/8, 639 00 Brno-střed-Štýřice. Mám s nimi velmi dobrou zkušenost, a také proto s nimi spolupracujeme na našem těhotenském projektu. Můžete toho využít k získání lepší ceny za odběr - pokud budete chtít, dejte vědět.

      MUDr. Markéta Geleneky
    Předchozí | 1 2 3 4 5155 | Následující

Vaše otázka:
Zadejte kód:
Email: 1

1 - nepovinné, v případe poskytnutí se použije na zasláni odpovědi