Otázky a odpovědi

Dotazy na téma „toxoplasmóza a těhotenství“ prosím pokládejte zde.

Jinak využijte formulář na konci této stránky.

    Vyhledávání v otázkach: výsledků na stránku:
      Otázka číslo: 1224
      Dobry den pani doktorka, ped 15 rokomi som prekonala toxoplazmozu, bola som aj liecena na nu. Teraz v mojich 30tich rokoch som mala zdravotne problemy, tak sa znova vysetrovala u mna toxoplazmoza...vychadza mi stale IGM pozitivne, IGG pozitivne tiez...zaver ako latentna toxoplazmoza s nespecifickou perzistenciou IGM. Infektologicka ma ubezpecovala, ze iste toxoplazmozu uz nemam, ze som ju prekonala, mam protilatky a mozem mat pokojne dieta - ze sa uz nemozem nakazit, ani dieta a ze to IGM moze pretrvavat u niekoho aj cely zivot. Tak som aj otehotenela o niekolko mesiacov na to. Gynekolog sa ma pytal na toxoplazmozu a ked som.mu spominala, ze som ju prekonala - tvrdil mi, ze sa mozem nakzit pokojne znova a preniest to na dieta. Ze protilatky na toxo nestacia na to, aby som sa nenakazila znova a mam sa vyhybat mackam, masz atd. Ziadne krvne testy na toxoplazmozu mi neurobil, ani nespominal, ze by ich mal.robit neskor. Doposial mi lekari tvrdili, ze ked som raz uz toxoplazmozu prekonala, znova ju chytit nemozem a dieta je chranene...a teraz mi tvrdil gynekolog opak. Mam strach, s toxoplazmotou som sa natrapila velmi v zivote uz (u mna mala velmi dramaticky priebeh). Mam si vydupat u lekara vysetrenie na toxoplazmozu? Mozem sa nou znova nakazit? Dakujem.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Toxoplasmózou se znovu nenakazíte, těhotenství je chráněno. Gynekolog nemá pravdu a v této problematice se neorientuje. Žádné další odběry nejsou potřeba.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1221
      Dobrý den paní doktorko, mému synovi 7 let zjistili akutní toxoplazmózu- bulka pod čelistní kostí. Krev: IF 512 titr, IgG 82 IU/ml, IgM 2,8 . Po konzultaci s MUDr. K. z infekčního oddělení v Opavě nebude nutno pravděpodobně toxoplazmózu léčit, pouze máme doplnit oční vyšetření + očního pozadí, tam je vše v pořádku. Chci se jen ubezpečit, zda opravdu není nutné akutní toxoplazmózu léčit? Dříve se to prý léčilo. Předem děkuji za radu.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, toxoplasmoza se u dětí starších 5 let opravdu neléčí. Pokud nemá syn nějakou těžkou poruchu imunity a není ani přítomen oční zánět, bude se jen sledovat vývoj protilátek a zmenšování uzlin.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1220
      Dobry den, chtela jsem se vas poprosit o radu. V detstvi jsem prodelala toxoplasmozu. Nyni jsem v 11 tt a byla mi zjistena akutni infekce toxoplasmozy. IgM 1,760 pozitivni, IgG 4,870 pozitivni. Mam si pry zajet, co nejdrive na infekcniinfekcni. Chtela jsem se zeptat, jak je mozne, ze se mi toxo. vratila a jake je riziko poskozeni plodu. Mame doma kocku, ale jen doma ven nechodi.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, žádná toxoplasmoza se Vám nevrátila, nejedná se o akutní fázi, ale nespecifické IgM. Těhotenství je v bezpečí, ale návštěva infekční ambulance Vás asi nemine.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1218
      Dobrý den, v 11. týdnu jsem si nechala udělat testy na toxoplasmózu, abych věděla na čem jsem :) Přišly výsledky: IgG <0,13 (negativní), IgM 0,61 (negativní). Znamená to, že jsem se se toxoplasmou ještě nesetkala, nebo se jedná o starou nákazu? Doporučovala byste další kontrolní odběry v druhém a třetím trimestru? Jsou ve Zlíně a okolí nějaké laboratoře, se kterými máte dobrou zkušenost? Moc děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, s toxoplasmozou jste se nesetkala, kontrolní odběr doporučuji, konkrétní laboratoř v okolí Zlína doporučit nemohu, v této oblasti s nikým nespolupracujeme.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1217
      Dobrý den, chci se zeptat v minulosti jsem prodělala toxoplazmozu, zjistili mi to v tehotenstvi. Moje otázka zní je možné, že protilátky má i moje dítě ? Mám strach z nákazy moji dcery, byla jsem na návštěvě u známé, která má koťata a hladila jsme je i s dcerkou. Kočky má doma i venku řádně se o ně strará- očkování, odcervení, atd. Děkuji za odpověď.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Pokud máte protilátky vy, bude je mít i vaše dítě několik měsíců po narození. Pak zmizí. Pokud byste se nakazila až v těhotenství a nakazil by se i plod, protilátky bude mít doživotně (vrozená nákaza). Nakažení dítěte až po narození nepovažuji za významně rizikové, děti to zvládají většinou bezproblémově, pokud nemají větší poruchu imunity.

      MUDr. Markéta Geleneky
    Předchozí | 1 2 3 4155 | Následující

Vaše otázka:
Zadejte kód:
Email: 1

1 - nepovinné, v případe poskytnutí se použije na zasláni odpovědi