Otázky a odpovědi

Dotazy na téma „toxoplasmóza a těhotenství“ prosím pokládejte zde.

Jinak využijte formulář na konci této stránky.

    Vyhledávání v otázkach: výsledků na stránku:
    Předchozí | 1 2 3155 | Následující
      Otázka číslo: 1233
      Dobrý den, ve 31tt mi byly dělány odběry TORCH, kde zjistili pozitivní IgG, negativní IgM a IgA toxoplasmosa. Znamená to tedy, že jsem toxoplasmozu prodělala někdy v minulosti, nebo je i možnost, že jsem ji měla v těhotenství? Je vhodné provést serologické vyšetření dítěte po porodu (s odstupem). Děkuji za odpověď.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, nakazila jste se v minulosti a není potřeba nic kontrolovat.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1232
      Dobrý deň, pani doktorka. Pred 10timi mesiacmi som otehotnela a zároveň mi zistili akútnu formu toxoplazmozy. Odporučili mi prerušenie tehotenstva. Pred 4 mesiacmi mi pri krvnom teste vyšlo "doznievanie akútnej toxoplazmozy. Pred pár dňami sme si s priateľom naozaj prvý krát nedali pozor a robila som si potom ovulačný test a ako naschvál bol pozitívny. Či som otehotnela zatiaľ neviem, no mám obavy, že ak áno, je to stále také nebezpečné pre plod? Ak by som zistila, ze som tehotná, tak určite idem znovu na kontrolný test, ale myslíte, že keď bolo pred 4 mesiacmi " doznievanie" že už by to mohli byť v poriadku? Stále mám totiž zväčšenú uzlinu na krku. Po prípade, by som Vám poslala aj výsledky krvy.

      Vaše hodnocení odpovědi: +1

      Positive Negative

      Dobrý den, po 10 měsících od nákazy by riziko pro plod již mělo být minimální, a to i přes tu uzlinu. Výsledky mi pak pošlete.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1231
      Dobrý deň, som v 11tt a z krvy mi zistili toxo. IGG ELISA 85.5 a IGM 3.23. Musím ísť na infekčné. Prosím aké sú riziká pre plod? Ďakujem

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, k určení rizika je potřeba vyčkat na výsledek kontrolního odběru na infekčním. Obecně ale lze říci, že riziko nákazy plodu nebude vysoké.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1230
      Dobrý den paní doktorko, moc prosím o váš názor k mým výsledkům: v 1. trimestru jsem měla výsledky na toxoplasmozu následující : IgG 0,710 IU/ml negativní, IgM 0,450 IP negativní, KFR negativní, ve 26 tt jsem byla na druhých odběrech a výsledky byly : IgA 0,12 IP negativní, IgE 0,15 IP negativní, igG 0,59 IU/ml negativní, IgM 0,70 Negativní, ale KFR 1:16 titr Pozitivní, bylo doporučení dalšího odběru ve 28tt, z kterého vyšly výsledky následovně: IgA 0,27IP negativní, IgE 0,16 IP Negativní, IgG 0,48 IU/ml Negativní, IgM 1,56 IP Pozitivní a KFR 1:16 titr Pozitivní. Paní gynekoložka mě pro jistotu poslala na další odběry do FN Ostrava Poruba na infekční oddělení, kde mi paní doktorka nasadila antibiotika na 5 dní Rovamycine a do pátku budu čekat na výsledky z krve.. její názor je, že by se mělo jednat o nespecifik. pozitivitu a nemělo by to být nic vážnějšího. Myslíte si, že by tyto výsledky mohly ohrozit nějak miminko? Moc děkuji za váš čas a odpověď. Přeji krásný den

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, souhlasím že se jedná nejspíše jen o nespecifickou pozitivitu- to znamená že jste se s infekcí vůbec nesetkala, ale je potřeba ten nález sledovat a ujistit se. Paní doktorka zvolila z mého pohledu správný postup.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1229
      Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na možnost toxoplazmózy u mě. Jsem příležitostní dobrovolník v kočičím útulku a teď v 24 tt jsem tam byla poprvé co jsem těhotná. Nečistila jsem vůbec jejich záchody, ale chvíli jsem se hrála s koťaty. Po příchodě domů jsem si hned umyla ruce. Myslíte, že existuje reální šance, že bych mohla tímto způsobem dostat toxoplazmózu? Kdy bych se případně měla otestovat nebo myslíte, že to v tomto případě není potřeba? Předem moc děkuji

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, tak koťata z útulku vždy určitým rizikem jsou, i když v tomto případě asi ne velkým. Testování v graviditě bez ohledu na to doporučuji u každé gravidní.

      MUDr. Markéta Geleneky
    Předchozí | 1 2 3155 | Následující

Vaše otázka:
Zadejte kód:
Email: 1

1 - nepovinné, v případe poskytnutí se použije na zasláni odpovědi