Otázky a odpovědi

Dotazy na téma „toxoplasmóza a těhotenství“ prosím pokládejte zde.

Jinak využijte formulář na konci této stránky.

    Vyhledávání v otázkach: výsledků na stránku:
    Předchozí | 1 2 3173 | Následující
      Otázka číslo: 1339
      Dobrý den, co lze vyčíst prosím z výsledků? Že jsem ji nikdy neměla?Nebo mám protilátky? S_Toxoplasma IgG: 0,1 kU/l; S_Toxoplasma IgM: 0,07 kU/l; Moc děkuji

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Nikdy se jste se s toxoplasmozou zatím nesetkala, žádné protilátky nemáte.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1338
      Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na riziko nakažení toxoplasmózou. Jsem ve 29tt a před 14 dny jsem byla testovaná na toxoplasmózu s negativním výsledkem. Včera jsem si koupila v obchodě 1kg mrkve, kterou jsem doma neumytou oloupala a následně oloupané mrkve vhodila do misky se studenou vodou. Poté už jsem je ale neomývala pod tekoucí vodou a rovnou nastrouhala na salát a jedla. Myslíte, že je zde riziko nákazy toxoplasmózou a měla bych se znovu nechat otestovat? Děkuji.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Ne, žádné riziko zde nevidím.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1337
      Dobrý den pani doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, v 9tydnu těhotenství mi pani gynekolozka brala krev na toxoplazmozu. Výsledek vyšel IgG 118,5 pozitivní, IgA 0,3 negativní, IgM 1,2 pozitivní a IgE 0,2 negativní. Pani doktorka mě poslala na infekční, ale říkala, že jsem toxoplazmozu zřejmě prodělala již dříve, ale pro jistotu. Já vím, že jsem ji prodělala 7/2021 mám to napsané ve zprávě z hematologie. Všude se dočitam, že pokud už jsem toxoplazmozu prodělala před otehotnenim tak by neměla být nebezpečná pro plod. Proto jsem znepokojena, že jsem byla odeslána na infekční oddělení. Byla jsem tam včera a hned mi nasadili antibiotika rovamycine aspoň do doby dokud nebudou výsledky u nich. Prý pro jejich klid a pro můj klid. Mě teda tím moc neuklidnili. Chci se tedy zeptat jaká je pravděpodobnost, že toxoplazmoza vypukla znovu a nebo je možné, že i když už proběhla, že hodnoty u IgM jsou zvýšené? Nyní jsem v 10 týdnu těhotenství a za 14 dni jsem objednána na screening. Děkuji moc za Vaši odpověď a přeji hezky den.

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Dobrý den, opravdu zde žádné riziko nebude, ty IgM jsou falešně pozitivní, to se v těhotenství stává a pokud opravdu víte, že jste infekci prodělala v minulosti, není se čeho bát. Za mne ani ta ATB nemusíte užívat, považuji to za zbytečné. I když se to tak často dělává, pokud nevíme kdy k nákaze došlo, tak dokud nejsou výsledky kompletní. Přineste na infekci zprávu z té hematologie, aby to tam viděli.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1335
      Dobry den, je mozny prenos toxoplazmozy oblecenim? Na vcerajsej prechadzke s rocnym synom, za nami prisla od jednoho domu macka (starsia) a zacala sa mi obtierat o nohavice.. malemu sa to pacilo, tak som ju nejaku dobu nechala, aj som ju pohladila ale ruky som si utrela a vydezinfikovala.. na nohavice som zabudla a ked sme prisli domov, som maleho hned musela ist uspat a v nohaviciach som s nim lezala v posteli… je realne, ze som takto toxoplazmozu priniesla domov do postele a syn sa pobytom v tejto posteli - vsetko chyta a ruky si pcha so ust - nakazil? Hlupa otazka ale neda mi to spat, syn ma operovane srdce…on s mackou neprisiel k priamemu kontaktu…

      Vaše hodnocení odpovědi: +1

      Positive Negative

      Tímto způsobem se syn opravdu nenakazí, vůbec to neřešte.

      MUDr. Markéta Geleneky
      Otázka číslo: 1334
      Dobrý den, chtěla být se zeptat ho hodnoty krve na toxoplazmózu. Mam IgM-3 a IgG-18,30. Myslím si, že jsem toxoplazmózu již dříve prodělala, ale nevím to jistě. A mohu se nakazit toxoplazmózou víckrát za život? Děkuji moc za odpověď

      Vaše hodnocení odpovědi: +0

      Positive Negative

      Znovu se toxoplasmozou nenakazíte. Nevím jaké meze pozitivity má vaše laboratoř, IgM v IP 3 jsou mírně pozitivní, což může znamenat akutní nákazu, ale to by se muselo upřesnit doplněným odběrem, pokud by k tomu byl důvod.

      MUDr. Markéta Geleneky
    Předchozí | 1 2 3173 | Následující

Vaše otázka:
Zadejte kód:
Email: 1

1 - nepovinné, v případe poskytnutí se použije na zasláni odpovědi